Avulo radio 19 januari 2019

In de Vughtse studio van Avulo radio gaf Sander Wieringa een toelichting op de zienswijze die Plein Helvoirt instuurde over het herindelingsontwerp voor de gemeente Haaren.

Weekkrant De Meierij 4 juli 2018

Brabants Dagblad 21 juni 2018

Brabants Dagblad over Plein Helvoirt

Avulo over Plein Helvoirt

Dinsdagavond 22 mei 2018 besteedde de Vughtse lokale omroep Avulo aandacht aan Plein Helvoirt, het dorpsplatform dat de inspraak van Helvoirt wil aansturen. Presentator Erik Overman interviewde Sander Wieringa, een van de tien initiatiefnemers van Plein Helvoirt.

“De samenvoeging met Vught is een springplank voor Helvoirt om zich als dorp beter op de kaart te zetten”, zei Wieringa in de uitzending. Plein Helvoirt wil daar het platform voor zijn. “Geen ouderwetse dorpsraad, dat is iets van de vorige eeuw, maar een dynamisch interactief podium om de Helvoirtse stemmen goed te laten doorklinken.” Beluister het hele interview via onderstaande link.

 

Helvoirts autodelen is landelijk voorbeeld

In het Magazine van de Vereniging Achmea staat een interview met Marcel Kloprogge en Saskia van ’t Hooft over “Samen Slim Rijden” in Helvoirt. Dit project om met meerdere mensen elektrische auto’s te delen startte ruim een jaar geleden. Volgens Marcel is het een succes en ook een model voor een landelijk platform “OnzeAuto”. Groepjes mensen in heel Nederland kunnen via dat platform samen auto’s gaan delen. Helvoirt als gidsland. Lees hier het hele interview.
WIJZIJN_2018 artikel