Op de Vughtse lokale radio Avulo mocht Plein Helvoirt dinsdag 2 april 2019 weer wat komen vertellen over de herindeling van de gemeente. Sander Wieringa van Plein Helvoirt zei dat er tot eind 2020 nog veel moet gebeuren. Het dorpsplatform is blij met de belofte van de gemeente Vught dat die vanaf medio dit jaar graag wil overleggen met Plein Helvoirt. Dan gaat het bijvoorbeeld over verkeer, buitengebied, cultuurbeleid en duurzaamheid. Maar ook over gemeentelijke tarieven die in Vught een stuk hoger liggen dan nu in Helvoirt.

Interviewer André Deleu vroeg wat de gevolgen zijn voor de politiek. Volgens Sander Wieringa zullen de Vughtse politieke partijen de komende tijd aan de slag moeten om in Helvoirt kandidaten te vinden voor de gemeenteraadsverkiezingen. Die zullen in november 2020 plaats vinden. De Helvoirtse kiezers zijn goed voor 3 á 4 zetels in de nieuwe Vughtse gemeenteraad. Hieronder het interviewfragment.