Het dorpsplatform Plein Helvoirt pleit voor intensievere bestuurlijke contacten tussen Helvoirt en Vught. Vught mag zich meer gaan bemoeien met de ontwikkelingen in Helvoirt, wordt gevraagd om goed te luisteren naar wat Helvoirt wil en te laten zien waar Vught politiek voor staat als het om Helvoirt gaat, vindt Plein Helvoirt.

Plein Helvoirt doet dat in een uitgebreide zienswijze op het Herindelingsontwerp. In de zienswijze staat dat de komende twee jaar veel zaken spelen die verder reiken dan 2020. Bovendien worden eind 2020 gemeenteraadsverkiezingen voor het nieuwe Vught gehouden en moeten de inwoners weten hoe de standpunten zijn. De zienswijze van Plein Helvoirt bevat de gevoelens vanuit het dorp over de herindeling, zoals die zijn vastgesteld in verschillende peilingen en notities.

Klik hier voor de volledige zienswijze.